Home / digitaal-media / Liesbeth

Tops & Flops 2010

Liesbeth

30-12-2010 | digitaal-media | 
|
Dag 2010, hallo 2011. Tijd voor eindejaarslijstjes, olé!


1. Topfilms: Yo, tambien gezien in Springhaver. Over een goedgebekt én intelligent kereltje met het syndroom van Down. Hilarisch en ontroerend tegelijk, Another Year gezien in Springhaver. Over een tevreden echtpaar dat de Stichting Korrelatie in levende lijve is en om de haverklap vrienden met (alcohol)problemen moet steunen. Een vrij trage film zonder kop en staart, maar gewoon 'een jaar uit het leven van'. En dat blijkt toch te boeien. De Gelukkige Huisvrouw gezien op het Nederlands Filmfestival. Naar het boek van Heleen van Royen over een vrouw (Carice van Houten) met postnatale depressie die haar sarcasme gelukkig niet is verloren. Pijnlijk grappig.

2. Topdeuntjes: Balthazar gezien in Tivoli de Helling. Belgische pop/rock met verrassende ritmes, mooie stemmen en het nummer 'Blood Like Wine', Bombay Bicycle Club gezien in Tivoli Oudegracht. Folkrock uit Londen. Jonge gassies met flinke dosis herrie. Kasabian gezien in Tivoli Oudegracht.

3. Topkunst: de cameravogels in Utrecht, een afstudeerproject van twee HKU'ers. En als je dacht dat er alleen op SAPsite over werd geschreven, heb je 't mooi mis. TodaysArt, Paradiso, het AD, GeenStijl en zelfs tot in Spanje nog aan toe heeft het project aandacht gekregen.Wat mij betreft een dikke FLOP:
Dat er tijdens het WK geen groot scherm op de Neude/het Stadhuisplein/ergens anders in de binnenstad mocht, dat kabinet-Rutte de btw op podiumkunsten gaat verhogen, dat festivals en concerten tegenwoordig zo snel uitverkocht raken (waarom?!), dat Caribou vóór Beach House kwam op de Le Guess Who-vrijdag.

En de laatste aflevering van Lost was ook 'n flop. Maar dat terzijde.

Aanbevolen

Verslag

Hanna

Verslag

deBeschaving

Tip

Tops & Flops 2010

Verslag

Tops en Flops 2009