Home / feestjes / Breaking the Waves

Festival rondom Peter Adriaansz

Breaking the Waves

27-4-2011 | feestjes | 
|
Van 12 t/m 14 mei presenteert Theater Kikker i.s.m. Rumor, in eigen huis en op locatie in de stad, Festival Breaking the Waves, een driedaagse rondom de Nederlandse componist Peter Adriaansz (geboren in 1966).

Peter Adriaansz
Duik drie dagen lang in de wereld van deze bijzondere componist en leer hem, zijn werk en zijn tijdgenoten kennen. In het werk van Adriaansz spelen tijd en vorm een belangrijke rol. Hij creëert een geheel eigen wereld en taal die liefhebbers van hedendaagse- en elektronische muziek (ambient, drones) aanspreekt.

Zijn werk wordt uitgevoerd door diverse ensembles, van aanstormende talenten tot gevestigde groepen. Een sublieme uitvoering is in ieder geval gegarandeerd. Om optimaal van deze uitzonderlijke luisterervaringen te kunnen genieten zijn bij de meeste concerten de stoelen vervangen door comfortabele zitzakken, ligbedden en yogamatten!

Tip van de redactie: de openingsavond in de Pastoefabriek, die gekke plek achter Tivoli De Helling. Slagwerk Den Haag, VocaalLAB en Catch gitaarensemble voeren daar het stuk Prana uit. Hele mooie plek en hele mooie muziek!

Een voorproefje van de muziek van Adriaansz is te beluisteren via www.peteradriaansz.com of
http://music.ensembleklang.com/album/waves-peter-adriaansz

Kijk voor meer informatie, de locaties, prijzen en meer op festivalbreakingthewaves.nl of volg het festival via twitter.com/festivalbtw en facebook.

Aanbevolen

Tip

Rumor

Tip

BIMBO

Tip

Muzikaal talent gezocht

Tip

Nieuwjaarsduik

Verslag

Source Festival 2011

Verslag

Soenda

Recensie

La Vie C’est Drôle
PAUZE