Home / feestjes / Don't forget your mommy

Weekendtips van Suus

Don't forget your mommy

11-5-2012 | feestjes | 
|
De broeierige, tropische regenbuienweek is weer bijna tot z’n einde gekomen en er ontstaat een collectieve hoop op een chill, zonnig en droog weekendje waarin we even bij kunnen komen en kunnen doen en laten wat we willen. Een beetje tijd voor jezelf, een beetje tijd voor je vrienden en familie en natuurlijk vooral veel liefde voor je mams komende zondag. Dus.. wat gaat het worden dit weekend!?

Vanavond is er de tweede avond van het toffe crossculturele Europa Festival Utrecht in RASA. Vanaf 20:00 uur gaat het los met de innovatieve folkpunk en worldbeat uit Polen en Oekraïne. De drie vrouwen van DakhaBrakha zijn afkomstig uit de avant-garde van de theaterkringen in Kiev en schilderen een kleurrijk droomlandschap in muziek. Krachtige percussie staan hen bij en geven het optreden een extra boost! Na hen is het de beurt aan de Warsaw Village Band die pure Poolse hardcore folk ten gehore brengt. Zang, slagwerk en snaren creëren complexe, donderende ritmes. Hun hypnotiserende elektronica draagt helemaal bij aan de extatische trance waarin het publiek terecht komt.. Moet je meemaken! @ Rasa vanavond vanaf 20:00 uur.

Zaterdag is het eindelijk tijd voor Symphonica Elektronica! Trentemøller, Dixon, David August, The Magician, Black Sun Empire en vele andere namen komen voorbij op dit festival. De organisatie heeft lekker weer beloofd en volgens mij wordt het een topfeestje.. @ De Haarrijnse Plassen moet je zijn tussen 13:00 en 23:00 uur en kaartjes zijn gewoon nog beschikbaar. Enneh.. als je het slim aanpakt heb jij misschien wel een kaartje met korting op zak morgen. Ik heb er in ieder geval zin in!! *WhoopWhoop* Here we go ;-)..

Krijg jij altijd een humeurtje van katers? Kijk dan maar uit als je naar SETfest bent geweest; je moet namelijk nog lief doen voor moeders vandaag. Ontbijtje op bed? 3-gangen diner? Cadeautje? Of toch een boeketje? Er is nog veel meer mogelijk hè! Deze zondagmiddag 13 mei mogen moeders bijvoorbeeld gratis naar binnen in Muziekhuis Utrecht, waar Greg Haines een concert geeft. Ook kun je samen ’t Op Schoot Concert bezoeken in een knusse huiskamer in Overvecht. Een dubbelconcert van Edo Donkers en Autumn Sun waar zowel folk, indie, americana, als akoestische muziek en singer-songwriter songs voorbij komen. 

Het is altijd moeilijk een balans zoeken tussen partyen en les parents fris en fruitig bezoeken. Dat snap ik best! Succes en ik weet dat je het kunt..

Fijn weekend!

Ciao,