Home / feestjes / Utrecht Uitfeest

Trrrrrrring!

Utrecht Uitfeest

17-8-2009 | feestjes | 
|
Het is weer bijna zover! Het Utrechtse culturele leven gaat weer knallend van start met het Utrecht Uitfeest. Dit jaar is het Uitfeest maar liefst twee dagen! Zaterdag 12 september in Leidsche Rijn en zondag 13 september in het autovrije centrum van Utrecht. SAPsite doet vast een greep uit het programma!

Kijk voor het volledige programma op www.uitfeest.nl of download de brochure (PDF) hier...

Legenda:
= Leidsche Rijn 0 = Centrum = Dans
= Expo
= Film = Literatuur
= Muziek = Theater = Workshop1UP
Een portret-docu-reeks over jonge, veelbelovende Utrechtse kunstenaars die iets doen tijdens het Uitfeest. Het wordt een seriet van een aantal korte portretjes van elk 3 tot 5 minuten lang, en het zal voorafgaand en tijdens het Utrecht Uitfeest vertoond worden op diverse plekken. De reeks wordt gemaakt door Ralf Verbeek. Met onder andere dichteres Ellen Deckwitz, rapper J.A.E., beeldend kunstenaar Saskia Laurant (Sleurkunst) en theatermaakster Anna Hermanns (Theatergroep Ponies)..

Waar: div. locaties
Wanneer: 12 & 13 sept
Hoe laat: hele dag

PROEVEN IN 't HOOGT
In ’t Hoogt zijn voorproefjes van het aankomende HAFF te zien, van NPS KORT! en een voorpremiere van de film ‘Soul Power’: een documentaire over het concert tijdens de Rumble In The Jungle-boxfinale tussen Ali en Foreman in Zaïre anno 1974. De film bevat beelden van de optredens van o.a. James Brown, B.B King, Celia Cruz en Miriam Makeba én van de beruchte boxpromotor Don King. Niet zomaar een concertfilm.. een stukje geschiedenis!Waar: Filmtheater 't Hoogt
Wanneer: zondag 13 september
Hoe laat: aanvang 12.30 uur

WORKSHOPS!
Heel, heel, heel, heel, heel veel workshops. Tango. Salsa. Middeleeuws dansen (bij het Academiegebouw). Lindyhop en Charleston (op het Domplein). Indiaas Tempeldansen (bij DeDansvloer). Yoga. Zingen en dansen zoals in een musical (bij Parnassos). Fotografie. Architectonische vormgeving. Cajon. Zingen met pianist. Er zijn echt ULTRAveel workshops te volgen vandaag. Check de Uitfeest website!


Waar: div. locaties
Wanneer: 12 & 13  sept.
Hoe laat: hele dag
EXCELSIOR PODIUM
Het Nederlandse label Excelsior presenteert vijf topacts in het Leidsche Rijn Park. Je kan genieten van Voicst, Eric Vloeimans, Anne Soldaat, LPG, De Staat en unieke soundscape met mederwerking van alle deelnemende artiesten, gemaakt door Spinvis.

Waar: Leidsche Rijn Park
Wanneer: zaterdag 12 sept
Hoe laat: vanaf 13.00 uur

OPENLUCHT BIOSCOOP
Het Nederlands Film Festival vertoont de film 'Vox Populi' van Eddy Terstall. Lekker in de buitenlucht genieten van deze satirische komedie. Niet te missen!

Waar: Beeldentuin Leidsche Rijn
Wanneer: zaterdag 12 september
Hoe laat: aanvang 21.30 uur

TIME STRETCHER
Laat je inspireren door Bill Spinhoven’s
Time Stretcher. Volg een
workshop dans en zie hoe je bewegingen
spannender worden
door ze vertraagd en vervormd
op het scherm terug te zien.Waar: Forum Waterwin. Muscical Laan
Wanneer: zaterdag 12 sept.
Hoe laat: 11.00 - 16:30 uur
NIGHTWRITERS
met Joost Zwagerman, Susan Smit, Christophe Vekeman en Dorine Wiersma Is het een theatervoorstelling, een quiz-, comedy- of talkshow? Dat allemaal en meer. Nightwriters, opgericht door Kluun, is spannend, snel en sexy. Literatuur zoals het misschien niet bedoeld is, maar wel goed op smaak is.


Waar: Beeldenpark Leidsche Rijn
Wanneer: zaterdag 12 sept
Hoe laat: 14:00 tot 15:30 en 16:00 tot 17:30

KUNST!
Sommige kunstwerken zijn voor het eerst in volle glorie te zien, andere werken zijn normaal niet toegankelijk. Tot de 25 kunstwerken behoren ook 7 sculpturen in het nieuwe Beeldenpark. Het Beeldenpark is het slotproject van Beyond. Leidraad was het boek Mogelijkheid van een eiland, van de Franse schrijver Michel Houellebecq.

Waar: div. locaties
Wanneer: zaterdag 12 sept.
Hoe laat: hele middag

FAST FORWARD
Zappen van klassiek tot smartlap! Vredenburg pakt op zaterdagavond 12 september uit met een groot feest. Van klassiek tot pop, van avant-garde tot smartlap. Diverse artiesten geven alvast een voorproefje van hun optreden later in het seizoen. Met o.a. GEM, Room Eleven, Igor Roma, Ingmar Heytze, Wolter Kroes, Insomnio en meer!

Waar: Vredenburg Leidsche Rijn
Wanneer: zaterdag 12 sept.
Hoe laat: 20:15 - 23:30 uur
LET OP! Entree €5,-BREAKING GROUND
Breaking Ground’s Filmkoerier brengt de meest smaakvolle studentenfilms uit heel Europa. Grappige, ontroerende, mooie, korte films van nieuw talent!

Waar: Ledig Erf
Wanneer: zondag 13 sept
Hoe laat: 12:00 tot 18:00 uur

SLEURKUNST
Vijf Utrechtse kunstenaars nemen hun werk mee om te ontsnappen aan het voorspelbare van een vaste expositie. Laat je verrassen in een caravan!
Waar: Janskerkhof
Wanneer: zondag 13 september
Hoe laat: 11:00 - 18:00 uur

STADHUISTONEEL
Na het succes van 2007 wordt de Raadzaal weer een plek van verbeelding. Een unieke eenakter met o.a. onze enige echte burgemeester in een regie van Erik Snel en Paul Feld. Vanaf een half uur voor aanvang worden kaarten uitgedeeld bij het stadhuis.

Waar: Stadhuis
Wanneer: zondag 13 sept.
Hoe laat: 13:30, 15:00 en 16:30
AUTOVRIJ RELAXEN
Het Moreelse viaduct is omgebouwd tot het Autovrijplein. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de groene lounge niet. Het verschil tussen verkeersdrukte en autovrije rust ervaren? Loop dan vanaf Utrecht Centraal via een prikkelende belevingstent... Verder kun je op het Autovrijplein genieten van muziek en verrassende autovrije acts.


Waar: Moreelse viaduct
Wanneer: zondag 13 sept.
Hoe laat: 12:30 - 18:00 uur
THE LUNATICS
De plaats waar het nieuwe Muziekpaleis zal verrijzen is er een met een rijke geschiedenis. Vanaf de vroegste tijd van het bestaan van de stad Utrecht hebben er de meest uiteenlopende gebeurtenissen plaatsgevonden. Op theatrale wijze laten The Lunatics de geschiedenis herleven in een openbare repetitie van hun nieuwe voorstelling in de bouwput van het Vredenburg.

Waar: Bouwput Vredenburg
Wanneer: zondag 13 september
Hoe laat: 13:00 & 15:00 uur

CULTUURQUIZ
Three Imaginary Boys ken je uiteraard van de PopQuiz in Tivoli. Vandaag laten ze zien dat ze verstand hebben van meer dan alleen popcultuur, want op verzoek van het Utrechts Uitburo maakten ze een ware CultuurQuiz. Speel mee en maak kans op culturele prijzen!


Waar: Domplein
Wanneer: zondag 13 sept.
Hoe laat: 16:00 uur
3D STREETPAINTING
A world of beauty! Deze streetpainters maken de wereld tijdelijk wat mooier door het creëren van grote, kleurrijke krijtschilderijen op straat.Waar: Neude
Wanneer: zondag 13 sept.
Hoe laat: 10:00 tot  20:00 uur
DICHTER OP DE GRACHT
Stap in de poëziecircusboot en luister naar dichters terwijl je de Utrechtse binnenstad vanaf de gracht aan je voorbij ziet trekken.
Waar: Vetrek Vismarkt
Wanneer: zondag 13 september
Hoe laat: 13:00 tot 18:00 uur

DRIJF-IN BIOSCOOP
Leg je bootje aan of neem plaats op de kade en geniet van de Nederlandse komedie "De laatste dagen van Emma Blank" van Gouden Kalfwinnaar Alex van Warmerdam, gepresenteerd door het Nederlands Film Festival.

Waar: Weerdsluis
Wanneer: zondag 13 sept.
Hoe laat: 20:30 uurRob 11 september 09
Komt er nog een Hebbes dit jaar?

Aanbevolen

Tip

Uitfeest 2011
Uitfeest 2006

Verslag

No Market
Schrijfstrijd
Buitenspel

Verslag

KulturSonntag Niemandsland

Verslag

KulturSonntag Niemandsland

Verslag

Laura vraagt aan Anne