Home / feestjes / Weekendtips Suus (16)

Weekendtips Suus (16)

28-9-2011 | feestjes | 
|
Alle tijd aan jezelf. Geen verplichtingen, geen werk, geen studie. Kortom: weekend (of vakantie misschien)! Tijd om te feesten. Maar hoe kies je uit het overweldigende aanbod dat er in Utrecht is? Problemen zijn er om opgelost te worden, dus ik bied je overzichtelijk de highlights die je weekend tot een daverend succes zullen maken. Als je mij toch niet had..

Donderdagavond 29 september is het weer tijd voor drie concert op drie locaties voor de prijs van één! Ik heb het natuurlijk over Rumor. Deze editie, Rumor 66, zijn er concerten van Gareth Davis  & Frances-Marie Uitti in Huis aan de Werf, de Emeralds in de EKKO en Dutch in ACU. Als je er nog nooit geweest bent kun je het volgende verwachten: innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomposeerde muziek samenkomen. Maare natuurlijk ook gewoon gezelligheid met muziekliefhebbers! Vanaf 20:30 begint het in Huis aan de Werf. Fix je kaartjes via www.rumor.nl

EINDBAAS in de EKKO is een nieuwe dansavond. Ik ken het nog niet maar wil zeker ontdekken hoe de beats live uit een legendarisch klein speelgoedje van de vorige eeuw komen, namelijk de Gameboy. 8bit is een muziekstroming waarbij alle muziek uit geluidjes van bijzondere apparaten bestaat. Veel bliepjes dus. Deze avond zijn er optredens van Bit Shifter uit New York, Covox uit Stockholm, Men of Mega uit Utrecht en The C-men uit Enschede. Vrijdagavond 30 september gaat het vanaf elf uur los in de EKKO en kaartjes kosten maar 8 euro. Ik ben benieuwd.

Ga jij net als de rest van Utrecht altijd op zaterdagmiddag de stad in om een nieuwe outfit te scoren? Dan houd je vast van drukte en mensen om je heen of je houdt heel erg van mode! Mocht dat laatste het geval zijn dan heb ik deze zaterdag een beter idee voor je. In het Centraal Museum is tot en met 9 oktober de tentoonstelling over een van de meest talentvolle Nederlandse modeontwerpers van dit moment: Iris van Herpen te bewonderen. Van Herpen maakt bijzondere en experimentele modestukken die op zichzelf al kunstwerken zijn. De ontwerpen zijn organisch en altijd van bijzonder materiaal. Eerder werd Lady Gaga al gespot in haar ontwerpen. Het nieuwe ambacht toont ontwerpen van Iris van Herpen naast toegepaste kunst uit de 16de t/m 19de eeuw. Ook is er werk te zien van verschillende (inter)nationale hedendaagse kunstenaars die Van Herpen inspireren of met wie zij heeft samengewerkt. Het is hierdoor een zeer persoonlijke tentoonstelling die je als modeliefhebber niet mag missen!

Wist jij dat EKKO haar 25ste verjaardag viert? Dat kan uiteraard niet stilletjes voorbij gaan. Daarom organiseert EKKO een jubileummaand. ‘Niet alleen omdat ze zo van feestjes houden, of om muzikale herinneringen op te halen, maar ook om te laten zien hoe EKKO naar de toekomst kijkt. Een toekomst die niet alleen gaat om mooie bands, maar ook om op nieuwe manieren bijzondere dingen mogelijk te maken.’ Wat een mooie woorden EKKO maar nu even de feiten op een rijtje! Het jubileum wordt geopend met Onder Invloed, dat betekent dat Tim Knol, The Kik en Carol van Dyk + Peter Visser (Bettie Serveert) komen spelen. Steengoede line-up dus! Voor de complete oktoberprogrammering stuur ik je door naar de website.

Zaterdagavond 1 oktober en zondagmiddag 2 oktober kun je je danshart ophalen bij de voorstelling Couple-like #2. Theatergroep DOX maakte in samenwerking met Het Lab deze intieme voorstelling. Slechts twee dansers gaan op het podium met elkaar de strijd aan. Maar is het een liefdevolle lange omhelzing of een eindeloze, uitputtende worsteling? Dat moet je mij volgende week maar ff laten weten! Hij is te zien in de Stadsschouwburg! Enjoy!

Aanbevolen

Tip

Weekendtips Suus (29)

Tip

Weekendtips Suus (20)

Tip

Couple-like #2

Tip

Winterfeestjes

Tip

Rumor

Tip

In Vredesnaam

Tip

Springdance 2012

Tip

Weekendtips Suus (27)