Home / feestjes / Weekendtips Suus (19)

Een weekend ontsporen

Weekendtips Suus (19)

18-10-2011 | feestjes | 
|
Alle tijd aan jezelf. Geen verplichtingen, geen werk, geen studie. Kortom: weekend (of herfstvakantie misschien)! Tijd om te feesten. Maar hoe kies je uit het overweldigende aanbod dat er in Utrecht is? Problemen zijn er om opgelost te worden, dus ik bied je overzichtelijk de highlights die je weekend tot een daverend succes zullen maken. Als je mij toch niet had..

“Een culturele en natuurrijke beleving!” Een goede beschrijving van het Paltzfestival. Ik heb woensdag zelf een kijkje genomen en het is zeker een aanrader als je van kunst, cultuur, muziek, entertainment, eten en drinken houdt. Van woensdag 19 t/m zondag 23 oktober is het prachtige, oude landgoed De Paltz te bezoeken. Het landgoed ligt naast de oude vliegbasis Soesterberg, gelegen tussen Soest en Soesterberg.

Tijd voor een vitamineshot? Zin in vitamine c? Vrijdagavond 21 oktober wordt in de ACU de Vitamine disco georganiseerd! The healthiest alternative disco in town! Aankomende vrijdag staan Witpaard en Dialectica van de Vitamine ACU dj’s voor je klaar. Wat kun je verwachten? Een uitgekiende mix van rock, new wave, disco, gothic, hiphop, ska, 80's, electro, punk, retro, alt. dance, indie, metal, pop en industrial.

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober ontspoort het Spoorwegmuseum. Met het calamiteitenweekend geeft het Spoorwegmuseum je een blik achter de schermen. Hoe zorgen de spoorwegen ervoor dat het spoor veilig blijft, en wat gebeurd er bij ongevallen? Het hele weekend zijn er leuke demonstraties, bijvoorbeeld over hoe je vierkante wielen voorkomt of hoe je een ultrasoonmeting doet. De brandweer zal demonstreren hoe een gecrashte auto wordt opengeknipt. Volop spanning en sensatie dus. Leuk om samen met je broertje of zusje heen te gaan!

Het wordt steeds kouder en daarom moeten we elkaar maar lekker warmhouden. Dat kan zaterdagavond 22 oktober in Rasa waar Puerto Candelaria haar Cumbia Society speelt. Puerto Candelaria speelt naar eigen zeggen “cumbia underground”, een tegendraadse mix van cumbia, jazz, ska en vallenato. De groep ziet zichzelf als de muzikale vertaling van hun vaderland Colombia: chaotisch, rebels maar ook vrolijk en vol levenslust. Voor het project Cumbia Society neemt de groep twee ervaren gastmuzikanten mee: accordeonist Mañy Rodriguez laat horen hoe de cumbia uit de Caribische kuststad Barranquilla klinkt, terwijl zangeres Martina Camargo juist de versie uit de bergen zingt. Kaartjes kosten 19 euro en daarmee heb je gegarandeerd een swingende zwoele avond!

Deze zaterdag 22 oktober is het Geen Daden Maar Woorden Festival in Utrecht. De hoofdlocatie is Theater Kikker maar er zijn dit jaar ook activiteiten in kledingzaak Daens,lunchroom Bigoli,Galerie10 en een werfkelder. Geen Daden Maar Woorden Festival is één van de toonaangevende festivals voor de hedendaagse letteren in Nederland. Het onderscheidt zich door ruimte te bieden aan experimentele en kleinschalige voorstellingen, en naast letteren is er ook ruimte voor andere disciplines zoals muziek, theater en een swingende afterparty.
De band Half Way Station geeft een spectaculair optreden vol met folk en blues. Auteur Peter Buwalda sluit zich met voorgedragen tekst bij dit optreden aan om later op de avond de show dunnetjes over te doen in Galerie10. Ype + Willem – bekend van de fotostrip op nrcnext.nl – presenteren een multimediaal spektakel met filmpjes en levende personages uit onnozele dagelijkse gebeurtenissen. De voortrazende vertelling ‘Bloedmond’ van Elle Bandita en Elfie Tromp toont publiek in een werfkelder wat er gebeurt als nachtmerries waarheid worden. Daarnaast bijdragen van o.a. Renate Dorrestein tussen de broodjes van Bigoli, John Buijsman, Marcel Möring,Kees van Kooten, Meindert Talma, John Schoorl, Sidney Vollmer, Dennis Gaens, Renske Jonkman en Ming’s Pretty Heroes. De afterparty wordt vanaf 00.00 uur verzorgd door Pim Pam Pettes DJ’ettes.Kaarten kosten 15 euro en 12,50 euro met korting.

Genoeg inspiratie opgedaan voor jullie neem ik aan. Erop uit dus! Opdat je bij de vraag ‘Hoe was je weekend?’ niet met je mond vol tanden staat.


Aanbevolen

Verslag

Yoram

Tip

BIMBO

Tip

In Vredesnaam

Tip

Weekendtips van Suus

Tip

Wist je dat....Utrecht een heuse WijkJury heeft?!

Verslag

deBeschaving

Recensie

La Vie C’est Drôle
Le Guess Who?