Home / feestjes / Weekendtips Suus (9)

Duister weekend

Weekendtips Suus (9)

29-7-2011 | feestjes | 
|
Alle tijd aan jezelf. Geen verplichtingen, geen werk, geen studie. Kortom: weekend (of vakantie misschien)! Tijd om te feesten. Maar hoe kies je uit het overweldigende aanbod dat er in Utrecht is? Problemen zijn er om opgelost te worden, dus ik bied je overzichtelijk de highlights die je weekend tot een daverend succes zullen maken. Als je mij toch niet had..

Festival
Dit weekend vindt het grootste dark underground lifestyle festival van Nederland plaats. De gotische binnenstad van Utrecht is het decor voor de negende editie van Summer Darkness. Het Domplein wordt drie dagen lang omgetoverd tot het hart van het festival met o.a. live-optredens, modeshows en een gothic/fantasy markt. Het complete programma en het blokkenschema staat op de site. Kledingvoorschrift: zwart en apart! Je kijkt je ogen uit met de meest extravagante types die op dit festival af komen. En dat is positief. De prijzen zijn divers, een passepartout voor 3 dagen kost je €65,-, een dagticket €35,- en daarnaast kun je per feest betalen.

Wil je het graag over een totaal andere boeg gooien en de fleurige kant opzoeken staat ROCKIT Open Air te gebeuren op zaterdag 30 juli bij de Maarsseveense Plassen. Een veelzijdig festival, waar zowel techno, electro, deephouse, disco en de meest ultieme crossover sounds te horen zullen zijn. Tegen een prijs van €45,- ben je er bij (op het moment van schrijven zijn er nog tickets beschikbaar). Feesten, maar dan een tandje harder, tot de max!


Feestje
Om in de donkere sferen te blijven hangen kun je koers zetten richting Tivoli om de nodige feestjes die Summer Darkness organiseert mee te vieren. De aftrap is vrijdagavond 29 juli met Bal du Masque. Denk aan maskers, kostuums, magie, illusies, sprookjes. Één groot avontuur!


Must-do
Bij deze alvast een aankondiging voor aanstaande woensdag 3 augustus, omdat ik absoluut niet wil dat je deze grandioze activiteit mist. Cocktails wegtikken boven op de Dom met uitzicht over het stadjie. Een buitenkansje, nietwaar? Midzomeravondtours, zo heten die rondleidingen voor ’n eurootje of €11,-. Een gids brengt je van alles bij over de historie gedurende de tocht naar boven en eenmaal daar aangekomen sta je verstelt van een machtig mooi uitzicht waar met recht op geproost mag worden!


Theater
Onder de noemer theater ga ik wederom de Parade aanhalen, omdat ik zeker weet dat er genoeg van jullie zijn waarbij het er bij ingeschoten is een bezoek te brengen aan het Moreelsepark. Waar of niet waar? Regenen blijft het toch wel, dus die smoes is niet te gebruiken. Huppatee, gaan! Dit weekend is de afsluiter in Utrecht met o.a. ‘Ali B geeft antwoord’, muziek van Micheal Prins en Thee Corned Beat en je kunt de zweefmolen en silent disco nog nét meepakken.


Genoeg inspiratie opgedaan voor jullie neem ik aan. Erop uit dus! Opdat je bij de vraag ‘Hoe was je vakantie?’ niet met je mond vol tanden staat.

Aanbevolen

Verslag

Summer Darkness

Tip

Weekendtips van Suus

Tip

Weekendtips Suus (11)

Tip

Weekendtips Suus (10)

Tip

Weekendtips Suus (8)

Tip

Weekendtips Suus (7)

Tip

Weekendtips Suus (6)

Tip

Weekendtips Suus (5)