Home / feestjes / Weekendtips van Suus

Wat te doen met vrije tijd?

Weekendtips van Suus

12-7-2012 | feestjes | 
|
Vorige week was het weliswaar HEET. Voor dit weekend moet ik je helaas teleurstellen. Volgens het voorspelde weerbericht moet elk zonnestraaltje voor z’n plekje vechten. Natuurlijk kan dit weer helemaal omslaan en zitten we toch met z’n allen met blote benen, armen en teenslippers op het terras met ons hoofd opgeheven. Zoals altijd zijn er genoeg dingen te doen, te zien, te dansen en te beleven!

Wil je toch nog het weer trotseren en een festivalletje pakken dit weekend? Dan is STEKKERFEST zeker de moeite waard om van je lijstje af te werken. Stekkerfest is een festival voor iedereen die elektronische muziek in de breedste zin van het woord een warm hart toedraagt. Iedereen komt daar voor één doel: zoveel mogelijk lol maken. Met elkaar kletsen op de WC via de Dixi Date telefoons en bovenal worden kopjes koffie en peuken weggegeven voor euroknallers. Dit alles kun je beleven op zaterdag 14 juli van 12.00 tort 23.00 uur. Mis het niet!

Wil je het toch wat rustiger aan doen? Dan stel ik voor om de film De rouille et d’os in het Louis Hartlooper Complex te bezoeken. Wanneer Ali uit nood met zijn zoontje van 5 onderdak zoekt bij zijn zus Antibes in het zuiden van Frankrijk, ontmoet hij in een nachtclub de mooie Stéphanie gespeeld door Marion Cotillard. Als beroep is ze orkatrainster. In het begin hebben hun levens niets gemeen, totdat Stéphanie een ongeluk krijgt waardoor er een speciale relatie ontstaat. Deze relatie gaat heel diep met bijzondere spelregels. Het is een iets wat zware film, maar zet je aan het einde goed aan het denken. Elke zaterdag en zondag te zien om 16.45, 19.15 en 21.45 uur.

Zaterdag om 19.30 in Tivoli de Helling komt reggaezanger Gyptian, een 28 jarige Jamaicaan met een liefde voor lovers rock en reggae gecombineerd met teksten over de liefde en politiek. Natuurlijk komt deze grote ster niet zonder zijn entourage. Muzikale vriend Nitty Kutchi en Black Prophet maken het geheel compleet. Begeef je in de Jamaicaanse sferen en trek je korte broek aan met slippers want deze avond zal je ongetwijfeld naar een zomerse vibe brengen. Dus heb je zin om je heupen los te gooien? Je zomers te kleden en te genieten van reaggaemuziek? Kom dan zaterdagavond naar Tivoli de Helling!

Na al dit gefeest is het misschien ook verstandig om nog een beetje aan je culturele trekken te denken. Daarbij zat ik te denken aan outsider/insider The art of Gordon Bennett, een interessante en bijzondere expositie. In de tentoonstelling zie je Bennetts vroege en cruciale, gelijknamige werk, met referenties naar Van Goghs De Slaapkamer en De Sterrenacht. Ook is er recent werk te zien van Gordon Bennett. Te zien in Aamu.

Bij deze laat je hersens ook nog even werken dit weekend en verder denk ik dat ik jullie weer goed heb voorzien van leuke activiteiten en feestjes! Geniet van het weekend, dat ga ik zeker doen en tot volgende week!

Aanbevolen

Tip

Storytellers
Samson and Delilah