Home / expo-musea / Alles Grafisch!

Van Alfabet tot Zeefdruk

Alles Grafisch!

30-5-2012 | expo-musea | 
|
Alles Grafisch! is een tentoonstelling bij het CBKU die verschillende grafische technieken uitlicht en laat zien. De tentoonstelling is samengesteld door Ondine de Kroon en wordt op donderdag 7 juni om 17:00 uur geopend door wethouder Cultuur F. Lintmeijer. Verschillende kunstenaars nemen deel aan Alles Grafisch! en laten kunstwerken zien waarin de verschillende grafische technieken naar voren komen.

De tentoonstelling begint al aan de straat, waar kunstenaar Stefan Hoffmann zijn Windowprintings op de ramen van het CBKU zal aanbrengen. Naast deze techniek is er veel aandacht voor de diverse vormen van het alfabet; van een handalfabet voor doven door Arjenne Fakkel, tot gezeefdrukte alfabet t-shirts van Randy Beker. Ook de letterkast is terug en wordt door Lennard Schuurman met gevoel voor ironie ingezet voor zijn zelfontworpen, abstracte letters. Daarnaast zijn er verschillende ruimtelijke installaties van Tijs Rooijakkers en Thijs Ebbe Fokkens te bezichtigen en een wandvullende zeefdruk op doek van Ilse Versluijs.

Van Marianne Kaars wordt er een leperelloboek met houtsneden gepresenteerd. Deze neemt door zijn formaat van maarliefst 4 meter lang sculpturale vormen aan. Gijs van Noort presenteert zijn bijzondere landscape formaat etsen, die monumentaal van karakter zijn. Andere deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Karin Bos, Scott Minzy, Jos de L’Orme en Wilma Vissers. Tijdens deze tentoonstelling die van 8 juni tot en met 1 juli zal duren, vindt een aparte avond plaats. Op donderdag 28 juni is er een avond georganiseerd met een kunstenaarsgesprek en een film. Om 20:00 uur is er een gesprek met Ilse Versluijs en Studio Airport en zullen animatiefilms vertoond worden in lino- en houtsnede van Sun Xun, Scott Minzy en Sjeng Schupp en Michiel van Dijk. De avond wordt geleid door Liesbeth Hemelrijk.

Kom naar Alles Grafisch! tussen 8 juni en 1 juli bij CBKU en bekijk grafische technieken van Alfabet tot Zeefdruk! De opening is op donderdag 7 juni om 17:00 uur op de Plompetorengracht 4.