Home / expo-musea / Birth of a Nation

Daya Cahen

Birth of a Nation

9-5-2012 | expo-musea | 
|
De tentoonstelling Birth of a Nation loopt van 8 juni tot en met 8 juli en laat werk van Daya Cahen zien rond de cadettenopleiding in Moskou. In Birth of a Nation zijn film en fotografie te zien van Cahen en worden er beelden getoond die nog niet eerder te zien zijn geweest. Cahen richt zich in haar werk vaak op propaganda, indoctrinatie, machtssymbolen en de manipulatieve kracht van media.

FOTODOK richt de tentoonstelling op de cadettenopleiding; een unieke opleiding in de wereld waar meisjes tussen de 11 en 17 leren hoe ze de ideale Russische patriot én de ideale vrouw moeten zijn. Birth of a Nation is een belangrijk document dat inzicht geeft in het hedendaagse Rusland van Poetin dat heldendom en patriottisme propageert. Daya Cahen geeft op subtiele en indringende wijze weer wat voor gevolgen dat kan hebben voor de toekomst van een land, waar ook jonge vrouwen worden opgeroepen zich in dienst te stellen van het collectief. Terwijl tijdens het appèl de grote Russische natie wordt bezongen, dringt zich de tegenstelling op tussen militaristische indoctrinatie en kinderlijke onschuld.

Kom langs bij deze tentoonstelling tussen 8 juni en 8 juli en bekijk de niet eerder getoonde beeldcollectie. De opening vindt op 7 juni plaats om 18:00 uur en Birth of a Nation is te bezoeken op de Lange Nieuwstraat van donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00. Klik hier voor meer informatie.