Home / expo-musea / Gullivers Verzamelingen

Interactieve zomerexpositie

Gullivers Verzamelingen

30-5-2012 | expo-musea | 
|
Van 7 tot en met 22 juli 2012 is in de Jaarbeurs in Utrecht de zomerexpositie Gullivers Verzamelingen te bezoeken. Op de grond in de Jaarbeurs ligt Gulliver; de hoofdpersoon uit het beroemde boek Gulliver’s travels van de Engelse schrijver Jonathan Swift. Gulliver is vastgebonden door de minuscule bewoners van ‘Lilliput’: de bezoekers van de tentoonstelling.

Het lijf van Gulliver is 100 meter lang en 50 meter breed en opgebouwd uit kratten en steigermateriaal. Daarop wordt de ‘bagage’ uit zijn reizen getoond: 1001 verzamelingen met als basis een selectie uit de unieke verzameling verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden en delen uit de collectie 20ste- en/of 21ste-eeuwse toegepaste kunst en vormgeving van het Centraal Museum. Daarnaast worden andere verzamelaars opgeroepen hun verzameling aan te melden voor de unieke mogelijkheid deze ook in de tentoonstelling te presenteren en door een groot publiek te laten bewonderen.

De initiatiefnemer van deze tentoonstelling, Pet van de Luijtgaarden, heeft zelf een enorme verzameling verzamelingen met onder andere 40.000 aanstekers, 600 barbies en 1.500 petten. Met deze tentoonstelling wil hij ons bewust maken van de grote hoeveelheid spullen die we om ons heen hebben en hoezeer we daaraan gehecht zijn, terwijl hij ons tegelijk de intrinsieke schoonheid toont van alle door mensen bedachte en ontworpen spullen. Sommige voorwerpen verheffen we zelf tot kunstwerken. Het Centraal Museum presenteert in deze context een deel van zijn collectie als onderdeel van het totaal; ‘high art’ en ‘low art’ worden naast elkaar tentoongesteld. DROPSTUFF.nl gaat er voor zorgen dat het project op interactieve wijze door heel Nederland te zien is op urban screens en dat iedereen met zijn smartphone een kijkje kan nemen in de tentoonstelling.


Kom tussen 7 en 22 juli naar deze interactieve zomerexpositie en bekijk o.a. de reus Gulliver. De expositie is dagelijks tussen 11:00 en 18:00 uur te bezoeken en op zaterdag zelfs tot 22:00 uur! Klik hier voor kaarten en meer info.
Informatie

reacties

Aanbevolen

Verslag

mightysociety 2 & 3