Home / expo-musea / UFO’s in stadhuis

Roswell Exposed

UFO’s in stadhuis

6-6-2012 | expo-musea | 
|
In juli 2012 viert men in de Verenigde Staten in en om Roswell het 65-jarig jubileum van het zogenaamde ‘Roswell Incident’. Een wereldberoemd mysterie rond een neergestorte UFO, ofwel Unidentified Flying Object. Op 8 juli 1947 brachten verschillende media in de VS namelijk groot nieuws naar buiten. Er zou een UFO zijn gecrasht in een woestijn vlakbij Roswell in New Mexico.. Het Amerikaanse leger stuurde een persbericht uit over de berging van een neergestorte vliegende schotel. Dit beroemde incident vormt de basis van de moderne ufologie en ons beeld van buitenaardse wezens.

De Utrechtse fotojournalist Erik van ’t Woud bivakkeerde enkele weken in en om Roswell en fotografeerde daarbij de belangrijkste locaties die betrokken waren bij het ‘Roswell Incident’. Ook fotografeerde hij het jaarlijks terugkerende UFO-festival en de wereldberoemde Roswell ‘pop culture’: bestaande uit vliegende schotels en buitenaardse wezens. Het fotoboek dat Van ’t Wouds hieruit samenstelde, ‘Roswell NM UFO Capital of the World’, verscheen in 2012. De expositie ‘Roswell Exposed’ die in het stadhuis te bezoeken is, toont de beelden en de informatie uit het boek, aangevuld met extra materiaal.

De fotograaf van de expositie, Erik van ’t Woud, studeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam, met als afstudeerrichting journalistiek/documentair/portret en werkt als freelance fotojournalist voor verschillende opdrachtgevers. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in talloze binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften. Kom langs bij deze bijzondere, gratis toegankelijke expo in het stadhuis! Te zien vanaf woensdag 11 juli tot en met maandag 27 augustus 2012, van ma-vr 09:00 tot 16:30 uur.