Home / expo-musea / Universiteitsmuseum

Zelf aan de gang in het museum

Universiteitsmuseum

2-11-2011 | expo-musea | 
|
Zelf kiezen waar je wil wonen, de baas spelen van een snoepfabriek en je ideale vakantie boeken. Wat hebben de keuzes die je maakt te maken met vernielde oerwouden, verspilde energie en vervuilende auto’s? Doe mee met de game ‘Reset the Future’ en je komt erachter. In deze game kun je je eigen toekomst ontwerpen in het Universiteitsmuseum.


Weet jij hoeveel kilometers de ingrediënten van jouw pizza afleggen? En hoe kun je warme steden afkoelen? Of wat kweekvlees is? Op dit soort bijzondere vragen kun je in deze tentoonstelling en met de game antwoord krijgen. ‘Reset the Future’ is gebaseerd op moderne wetenschap. Het Universiteitsmuseum Utrecht en wetenschappers van de Universiteit Utrecht hebben de tentoonstelling en game samen ontwikkeld. Onderwerpen als water, voedsel, zonne-energie en afval komen allemaal aan bod.

Als je toch in zo’n ontdekkingsstemming bent kun je je bezoek aan Reset the Future combineren met een kijkje in het Kennislab (van het Universiteitsmuseum. Hier kun je nog verder ingaan op wat wetenschap nou precies is. Het leuke is dat er ook een wetenschappelijke werkplaats it. Hier kun je je eigen proeven uitvoeren. Op de werkvloer van KennisLab komen alle aspecten aan bod. Aan de hand van sprekende voorbeelden zoals frenologie, evolutieleer, de van Leeuwenhoekmicroscoop
en de beroemde Blaschka- en Auzoux modellen, ontdek je wat wetenschap nou eigenlijk precies is. Naast het zelf zelf uitproberen en je even wetenschapper voelen kun je je ook verdiepen in de achtergrond van de wetenschap. Kennislab vertelt namelijk ook de geschiedenis van de Universiteit Utrecht. www.Uu.nl Van de oprichting in 1636, via de eerste vrouwelijke student in 1880, naar de Nobelprijs voor natuurkunde die in 1999 aan ’t Hooft en Veltman werd toegekend tot aan het heden.

Een dagje de geest verruimen en verantwoord gamen heeft een try-out periode tot en met 11 november en is daarna officieel tot 5 augustus 2012 te zien.

Aanbevolen

Tip

In Vredesnaam

Tip

Groen wonen in de stad