Home / expo-musea / World Press Photo 11

Expositie in UMC Utrecht

World Press Photo 11

29-6-2011 | expo-musea | 
|
Elk jaar in februari beoordeelt een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit negentien juryleden, alle inzendingen. De wedstrijd is onderverdeeld in negen verschillende categorieën en is open voor inzendingen van fotojournalisten, agentschappen, dagbladen en tijdschriften van over de hele wereld. Dit jaar is er een totaal aantal van 108,059 beelden ingezonden door 5,691 fotografen van 125 verschillende nationaliteiten.

De jaarlijkse tentoonstelling is vanaf april op ongeveer 100 verschillende locaties wereldwijd te bezichtigen. De editie van dit jaar bestaat uit meer dan 160 foto’s. Het is een jaarlijkse publieke fototentoonstelling ter promotie van de fotojournalistiek, met de beste persfoto’s van het afgelopen jaar.

De hoge kwaliteit van de beelden wordt gezien als een maatstaf voor het vakgebied. In tegenstelling tot traditionele kunst- en foto-exposities is de tentoonstelling populair bij en goed bezocht door een breed publiek, daar het tevens een visuele verslaglegging is van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

World Press Photo is een onafhankelijke non-profit organisatie gevestigd in Amsterdam, waar het in 1955 is opgericht. Het voornaamste doel van de stichting is het internationaal ondersteunen en promoten van persfotografie. In de loop der jaren is World Press Photo uitgegroeid tot een onafhankelijk platform voor fotojournalistiek en vrije-informatie uitwisseling.

Een kijkje nemen in het UMC bij deze adembenemende expositie is een échte aanrader.

Aanbevolen

Tip

Storytellers

Tip

Weekendtips Suus (5)