Home / festivals / Nieuwjaarsduik

Zeer geslaagd

Nieuwjaarsduik

7-1-2008 | festivals | 
|
De Nieuwjaarsduik is weer gedoken. Gisteren stond heel Utrecht in het teken van alles dat nieuw is! SAPsite, 3VOOR12/Utrecht en Tivoli verzorgden in De Helling een zeer geslaagd programma (al zeggen we het zelf). Met Utrechtse dichters in het café, Utrechtse muziek op het podium, en Utrechtse fotografen aan de muur.

Ons dichterspanel, dat bestond uit Carry-Ann Tjong-Ayong, Peter Knipmeijer, Boudewijn Rikmenspoele, Casper Fioole, Joris Michels en Laura Demelza, heeft de hele dag de hoofden op volle toeren laten draaien. Het hooggeëerd publiek kon er zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar afgeven, om het in prachtige poëtische vorm terug te krijgen. Bekijk hier de resultaten! Er zitten echte pareltjes bij. (Al zeggen we het zelf, wederom.) Met grote, grote dank aan de dichters!

In het café was, naast een broedend dichterspanel, nog meer te zien. Fotografen van SAPsite en 3VOOR12/Utrecht hangen er met werk uit Utrecht. Het hangt er nog een maand!

Op het podium nog meer Utrechts talent: The Girls, Mark & the Spies, Neonbelle, Perceptie en Nobody Beats The Drum! Hieronder een verslag in beeld van Merijn van der Vliet.

Neonbelle

Neonbelle

Mark & the Spies

Mark & the Spies

Perceptie

Perceptie The Girls

The Girls

En naast Tivoli De Helling was er nog meer te doen in de stad. SAPsite nam een kijkje bij Roel C. Verburg, Mondo Leone en La Vinia Danser. Lees het hier!
Twan 14 januari 08
Goeie foto's. Vooral die laatste van The Girls, mooi gevangen! Perceptie, komt die niet oorspronkelijk van Texel?
Merijn 16 januari 08
Dank voor je compliment. Ik weet niet of Perceptie oorspronkelijk van Texel komt. The Girls komen in ieder geval uit Meppel en ik kom uit Apeldoorn (niet verder vertellen). Maar (en dat zal vast ook voor de anderen gelden) toch kan ik inmiddels volmondig uitroepen: ich bin ein Utrechter!

Aanbevolen

Interview: Boudewijn Rikmenspoel
Nieuwjaarspoezie
Nieuwjaarsduik

Verslag

Jazz Enz. '09

Tip

SAPsite op de Nieuwjaarsduik
NK Poetry Slam
Nieuwjaarspoezie

Verslag

Le Guess Who? '07 Dag twee!

Verslag

Walking' round the Stars

Tip

Weekendtips van Suus

Tip

Nieuwjaarsduik A of B