Home / festivals / Soenda

Loslopende spookdieren

Soenda

9-6-2011 | festivals | 
|
Soenda, het festival met loslopende spookdieren, vond dit jaar plaats op zaterdag 28 mei. Een festival dat met een meer dan prima line-up en een ruige locatie in Utrecht veel goeds beloofde voor de technoliefhebber.
tekst: Lukie Stalenhoef | foto's: Marjolijn van Dijk

In totaal traden er zo’n 30 artiesten op uit meer dan vijf verschillende landen. Oscar Mulero, Monika Kruse, André Galluzzi, Secret Cinema, Bart Skils, Olene Kadar, Krause Duo, Dimzen & Erik Heijting; allemaal waren ze te vinden op Indonesische Soenda-eilanden zoals Java, Soembawa of Roti.

Opvallend?
De chill-out camping Comfort Zone, waar alle ingrediënten aanwezig waren voor een chill-out sessie en jeugdsentimenten. Denk aan een mega Twisterbed en de Bassie en Adriaancamper.

De (030Fest presents) Bang Container, wat veel weg had van de X-ray op Lowlands. Deze mag zeker terugkomen op 030Fest.

De torenhoge Pacmanscores die vooraf zorgden voor gratis kaarten en Vansen van Square. Kwestie van geen leven, talent, of toch een hacker?

Een analoge Facebook ’wall’; Like! Het Team Analoog Internet trad eveneens in de huid van een spiritueel leider uit onze tijd – Geogle – waar mensen vragen aan konden stellen.

Minder?
De elektriciteit die uitviel op stage Roti en zorgde voor een langdurige stilte. Kan gebeuren, maar zoiets moet sneller verholpen kunnen zijn.

De vele sit-downs tijdens aflsuiter Monika Kruse. Één is meer dan genoeg.

Wat Soenda niet in de hand had was het herfstweer. De regen had fataal kunnen zijn voor de sfeer, maar gelukkig was daar geen sprake van. Alleen de poncho’s en de drukte in de tenten verraadde het klimaat. Dat, en de sterk draaiende Dj’s maakt dat goed georganiseerde Soenda volgend jaar soender twijfel weer op mijn festivalagenda staat!
Aanbevolen

Verslag

Source Festival 2011

Tip

Muzikaal talent gezocht

Tip

Nieuwjaarsduik

Recensie

Explosions in the sky

Verslag

Midzomeravondtours

Recensie

Rockabilly Roadkill

Recensie

De Getuigen

Recensie

Soft erotische voorstelling