Home / film / December 2008

Filmtips van SAPsite

December 2008

2-12-2008 | film | 
|
De gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken. Met de eerste sneeuw die al viel in november belooft het weer nostalgisch gezellig te worden. Maar wat brengt december in de bioscoop? Dit jaar zit er geen duidelijke kerstvakantie kraker bij. Het is toch jammer dat ze besloten hebben om Harry Potter 6 pas in juli 2009 uit te brengen. Wordt Marco Borsato de nieuwe Daniel Radcliff die volle zalen moet trekken?
tekst: Robert Ramkema

Carmen Meets BoratVanaf 4 december in 't  Hoogt
Je kan je vast de openingscène nog herinneren van de film ‘Borat’ waarin hij je meeneemt naar zijn Kazachstaanse geboortedorp. In werkelijkheid heet het dorp Glod en ligt het in Roemenië. Mercedes Stalenhoef was toevallig in het dorp bezig met een documentaire over het Roemeense meisje Carmen die droomt van een leven in Spanje, toen de filmploeg van Borat het dorp bestormde. Ze filmde de gebeurtenissen die er op volgde en hoe de onwetende bewoners bedrogen werden door Sacha Baron Cohen alias Borat.

ChangelingVanaf 4 december
Dirty Harry heeft zijn Magnum .44 definitief ingeruild voor een regisseursstoel. En aan een pensioen denkt de 78-jarige Eastwood al helemaal niet. Changeling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1928 waarin Angelina Jolie  haar ontvoerde zoon na lange tijd weer terugkrijgt, maar sterk vermoedt dat dit niet haar zoon is. Bijgestaan door John Malkovich bindt zij de strijd aan met een corrupt politieapparaat om de waarheid te achterhalen en de corruptie boven tafel te krijgen.
-- Trailer

The Day The Earth Stood StillVanaf 11 december
Keanu Reeves mag opnieuw de ‘messias-met-hese-stem’ spelen in deze remake van het origineel uit 1951. Reeves speelt de buitenaardse Klaatu die samen met zijn onverwoestbare superrobot Gort ons even komt vertellen dat we snel op moeten houden met het vervuilen van onze planeet, anders worden wij vakkundig een kopje kleiner gemaakt. Het is aan Jennifer Connelly (Requiem for a Dream, Blood Diamond) om Klaatu te overtuigen van de goedheid van de mens. Laten we hopen dat Reeves ditmaal de aarde redt, in plaats van reset.
-- Trailer


Wit Licht Vanaf 11 december
Marco Borsato neemt een nieuwe stap in zijn carrière en verplaatst zich richting het witte doek. In Wit Licht speelt hij Eduard Zuiderwijk die een kek restaurant heeft in Afrika, maar zijn leven komt in een neerwaartse spiraal als zijn vrouw omkomt bij een ongeluk en de politieke situatie in het land instabiel wordt. En dan wordt ook nog eens het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en opgeleid tot kindsoldaat. Gelukkig heeft Marco veel ervaring als ambassadeur van War Child en gaat hij op pad om het kind terug te vinden.
-- Trailer

AustraliaVanaf 18 december
Het is alweer 7 jaar geleden dat Baz Luhrmann een film maakte (‘Moulin Rouge!’, 2001), dus het werd zo onderhand wel weer eens tijd. Ditmaal bleef Baz lekker dicht bij huis en strikte zijn Australische landgenoten Hugh Jackman en Nicole Kidman. Naar verluidt hebben beide acteurs de rollen geaccepteerd zonder een script te hebben gelezen, gewoon omdat Baz de baas is. In ‘Australia’ erft Kidman tijdens De Tweede Wereldoorlog een ranch plus vee in Australië en Jackman is zo aardig haar te helpen bij het verplaatsen van dat vee. ‘City Slickers’ meets ‘Gone with the Wind’? We wachten af!
-- Trailer
Sjoerd 4 december 08
LeukLeukLeuk

Aanbevolen

Tip

Januari 2009
Megane

Recensie

Diary of a Times Square Thief
November
Filmtips in september
Verwacht in juni 2008
Verwacht in november
Verwacht in augustus 2007