Home / lifestyle / De burgemeester (2)

SAPsite op de koffie bij..

De burgemeester (2)

29-8-2007 | lifestyle | 
|
Het moet zeker wel fijn zijn om burgemeester van Utrecht te zijn? Overal voor uitgenodigd worden, bij elke voorstelling vooraan zitten? Brouwer lacht. "Ja, ik krijg heel veel uitnodigingen, maar ik kan natuurlijk niet overal heen. En hoewel het heel fijn is dat ik vaak vooraan mag zitten en dus alles goed kan zien, is dat ook weleens vervelend. Ik kan nooit eens even lekker een beetje wegdromen. En soms heb ik ook gewoon geen zin. Maar als ik eenmaal bij een voorstelling ben, geniet ik zo van de bedrijvigheid en de bevlogenheid van de medewerkers, dat ik snel weer opkikker."

Bij de voorstellingen van de Utrechtse theatergroep De Paardenkathedraal zit Brouwer met liefde op de eerste rij: "Ik heb ze allemaal gezien. Prachtig! Camille Claudel uit 2005, over het leven van de echtgenote van beeldhouwer August Rodin, vond ik hun mooiste stuk. De hoofdrolspeelster (Marleen Scholte, red.) speelde fantastisch."

"Hoewel het heel fijn is dat ik vaak vooraan mag zitten en dus alles goed kan zien, is dat ook weleens vervelend. Ik kan nooit eens even lekker een beetje wegdromen."

Brouwer is bijzonder te spreken over het Utrechtse kunst- en cultuurklimaat. "Je mag wel een dubbel leven hebben om hier van alles te genieten," zegt ze met zichtbare trots. Brouwer roemt vooral de enorme diversiteit aan kunst en cultuur die de stad rijk is, en dat er bijna elke week wel iets bijzonders te doen is. Summer Darkness ("Mijn zoon zegt dat er nergens anders zo’n mooi gothic-festival is!") loopt zonder problemen over in het Festival voor Oude Muziek ("Daar verheug ik me ontzettend op."). De viering van de tachtigste verjaardag van Dick Bruna is op 23 en 24 augustus en op 9 september is alweer het Utrecht Uitfeest met onder andere het Oudegracht Opera Concert. Om over alle Culturele Zondagen nog maar te zwijgen. "Je hoeft nergens de stad voor uit," zegt Brouwer, "Utrecht heeft elke vorm van kunst en cultuur binnen haar muren. Alleen voor dans gaan mijn man en ik regelmatig naar Arnhem, naar Introdans. Een goed dansgezelschap missen we wel een beetje hier in de stad."

In de schaarse momenten dat Brouwer niet hoeft te werken, of in functie ergens op de eerste rij zit, verzamelt ze moderne sieraden. Ze houdt van de grapjes die moderne ontwerpers uithalen. Ter illustratie houdt ze haar arm omhoog, waaraan een armband prijkt in de vorm van een ring. Vorig jaar waren haar sieraden zelfs ook voor anderen te zien, bij de tentoonstelling met sieradenontwerper Roberto Otazu tijdens Festival De 7e Hemel.

<< VORIGE SCHERM   LEES VERDER >>

Informatie

Aanbevolen

Utrecht Uitfeest
De burgemeester
HannaHannah
De burgemeester (3)

Verslag

mightysociety 2 & 3