Home / literatuur-lezing / Kat in de Stad

Utrechtse Kroegtijgers

Kat in de Stad

13-10-2008 | literatuur-lezing | 
|
Utrecht is een kattenstad, in de winkels en cafés van het centrum tref je tientallen katten aan. Dit miauwende personeel is hard nodig om de winkels vrij te houden van de 16 miljoen muizen die (met dank aan de grachten en werfkelders) in de binnenstad leven. Maar behalve hardwerkende muizenvangers zijn deze katten natuurlijk ook, nou ja… katten: ze zijn soms aanhankelijk, soms nukkig, soms opvallend aanwezig, soms bijna onzichtbaar en altijd eigenzinnig.
tekst: Steffie de Vaan

Nu is er eindelijk een boek gewijd aan deze Utrechtse kroegtijgers en winkelpoezen. Kat in de Stad is geschreven door Carin en Alexander van Eenennaam en geïllustreerd met foto’s van Rover van Willigenburg. Gedrieën bezochten ze tweeëntwintig locaties, vierendertig katten (waaronder één gemummificeerde, een hond en twee vogels. Behalve de beste plekken om deze bijzondere dieren te ontmoeten, beschrijft Kat in de Stad ook het unieke verhaal en karakter van ieder van hen. Zo lezen we dat Fritz van restaurant Boslust een knuffelkont is, Natascha van café Orloff pleinvrees heeft en Jupiler (“Jupie”) van café Olivier van zwerven houdt.

Wil je meer weten over de katten in onze binnenstad en Kat in de Stad zelf lezen? Verkooppunten van Kat in de Stad vind je op www.katindestad.nl.
Merijn 25 oktober 08
Rover = Robert. Wel een leuke kattennaam, Rover :-)

Informatie

tags:steffie de vaan reacties