Home / literatuur-lezing / Turing Victim Fundraising Event

"Bal der Geweigerden"

Turing Victim Fundraising Event

26-1-2010 | literatuur-lezing | 
|
Op 27 januari wordt de uitslag van de Turing Gedichtenwedstrijd in Amsterdam feestelijk bekendgemaakt. Op dezelfde avond vindt in café Van Wegen in Utrecht een stemmige tegenhanger plaats: het Turing Victim Fundraising Event, een benefiet voor de hardst getroffen slachtoffers van deze opzienbarende poëziewedstrijd. Met o.a. de getroffen dichters Ingmar Heytze, Mark Boog en Ellen Deckwitz, live telefonisch verslag uit Amsterdam en veiling van afgewezen gedichten.

Hard gelag
Ruim zesduizend dichters deden in 2009 mee aan de Nationale Gedichtenwedstrijd, in de hoop de hoofdprijs van 10.000 euro te winnen. Slechts honderd gedichten haalden de eindselectie. Tientallen professionele dichters vonden hun naam of gedicht níet terug in de top-100, om maar te zwijgen van de duizenden amateurs die een standaard afwijzing te verwerken kregen. En dat in deze barre winter.

Veiling van handgeschreven gedichten
Daarom organiseren zoeken wij op 27 januari steun bij elkaar. Diverse dichters, zowel beroemdheden als onbekende dichters wier laatste hoop in de grond is geboord, zullen hun beste afgewezen gedicht voorlezen. Een aantal van de mooiste gedichten wordt handgeschreven geveild. De Ministers verzorgen de muziek. Via Twitter en telefoon volgen we de gebeurtenissen in Amsterdam. Met openbare belijdenis van een ex-jurylid!

Line-up
O.a. Ingmar Heytze, Mark Boog, Hanz Mirck, Alexis de Roode, Ellen Deckwitz, Sylvia Hubers, Maarten Das, Floor Buschenhenke, Nanne Nauta, Samuel Vriezen en Tsead Bruinja (niet afgewezen, wel solidair).