Home / muziek / Veronica Falls

Blondie

Veronica Falls

30-1-2012 | muziek | 
|
Het is de week van het Eurosonic-festival. Nieuwe Europese beloftes komen van heinde en verre voor een optreden in het kader van deze Groningse showcase. De meeste artiesten maken van deze gelegenheid gebruik om meteen een paar andere optredens in Nederland te doen. Afgelopen week kwam de Britse singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich al voor een optreden naar Utrecht, vanavond spelen zijn landgenoten Veronica Falls in EKKO.

Maar ook A Classic Education mag verschijnen in Groningen én worden vanavond door Veronica Falls op sleeptouw genomen. De band is een noviteit, want zoveel goede, Italiaanse bands zouden de meeste mensen niet kunnen opnoemen, maar er wordt ook een beetje vals gespeeld: zanger Jonathan Clancy is namelijk zo Canadees als een esdoornblad gedoopt in ahornsiroop. Eind 2011 bezocht het vijftal al een paar keer ons land voor optredens in het voorprogramma van bands als Okkervil River en British Sea Power dus er is reeds genoeg interesse voor hun dromerige, in shoegaze gedrenkte, melodieën. Ook Veronica Falls betreedt dit muzikale pad, maar voeg er gerust nog postpunk, dreampop en het geluid van jaren ’60 girlgroups aan toe. Eigenlijk klinkt Veronica Falls als Blondie, anno 2012. In een depressie.

Er is overigens niets blond aan de hele band en deze jongelingen doen zelfs erg hun best om er zo donker mogelijk uit te zien. Ze hebben dan weer wel de pakkende liedjes of, beter gezegd, een pakkend geluid. Er is namelijk niet heel veel onderling verschil tussen de nummers: galm aan, drie akkoorden pakken en raggen maar. De nummers lijken uiteindelijk allemaal hetzelfde te worden, vooral omdat ze dezelfde drive hebben. Als ze dan toevallig een pakkende zangmelodie hebben gevonden met een simpele tekst zoals in ‘Found Love In A Graveyard’, dan blijft dit meteen wel de hele avond in je hoofd hangen, maar er is niets uitdagends aan de hele muziek. De lo-fi en de galm horen we tegenwoordig in heel veel jonge bandjes terug, maar Veronica Falls weet zich (nog) niet te onderscheiden. Dan ben je beter uit bij het optreden van The Pains Of Being Pure At Heart later in de week.

Informatie

tags:EKKO reacties