Home / muziek / Vive la Fête

Lang leve het feest!

Vive la Fête

16-4-2007 | muziek | 
|
Dit weekend stond Tivoli in het teken van RAUW: electro in zijn puurste vorm. Hoofdact op de eerste dag van dit minifestival was het Belgische Vive la Fête. En de band van zangeres Els Pynoo en gitarist Danny Mommens was zoals het weer: broeierig, zwoel en sensueel. Kortom: geile belgenpop!
tekst: Robert Ramkema | foto: (c) Wim van de GenachteIn een uitverkocht Tivoli zocht het publiek verkoeling onder de ventilatoren op de dansvloer. Dat het koelsysteem overuren moest draaien zat er dik in bij deze hitte. En zeker nadat Els Pynoo opkwam was het duidelijk dat het zwoel zou worden: haar doorzichtige top verraadde dat zij geen koude avond verwachtte. Daarnaast sprong de blondine er nog extra uit doordat bassist Ben Brunin en gitarist Danny Mommens hun zwarte haar voor het gezicht hadden hangen met een mooi contrasterend plaatje als gevolg.

Maar veel tijd om haar aan te gapen was er niet, er moest gedanst en gesprongen worden. Vive la Fête weet precies hoe ze het publiek moet vermaken en deze avond was daarop geen uitzondering. Ze bezitten immers een rijk repertoire met dansbare nummers. Openingsnummer Nuit Blanche, van het gelijknamige album, zette gelijk de toon en de sfeer van het optreden. Op enkele refreinen na zijn hun nummers geen echte meezingers, tenzij je de Franse taal goed beheerst. Dansen en springen is de boodschap en zweten tot je erbij neer valt!

Klein minpuntje was de duur van het optreden. Met een klein uurtje was het alweer gebeurd. Het publiek zat er ook duidelijk lekker in en had zin in meer, maar na een kleine toegift was het toch echt klaar. Gelukkig besefte iedereen dat we hier op een minifestival waren en Vive la Fête “slechts” de openingsact was. De volgende DJ klopte al op de deur. Arthur Baker nam de eervolle taak op zich om het publiek ‘post-Vive la Fête’ te gaan vermaken (en dat deed hij overigens met succes).

Met Vive la Fête kon Tivoli zich geen betere openingsact van RAUW Weekender wensen. De band heeft overigens beloofd in 2007 een nieuw album uit te brengen. Ik kan niet wachten op het album en de daaropvolgende tour!

Aanbevolen

Tip

Weekendtips van Suus

Fotoverslag

RAUW

Interview

Joost van Bellen

Interview

RAUW

Recensie

Explosions in the sky

Verslag

Summer Darkness

Recensie

Le Guess Who? '09 volgens Yoram

Interview

Aux Raus