Home / theater / Dubbelprogramma cabaret

In ’t Werftheater

Dubbelprogramma cabaret

15-5-2012 | theater | 
|
De cabaretiers Anne Jan Toonstra en Ronald Smink stonden pas geleden nog met hun gezelschap De Hyena’s in Parnassos om het Cabaretpodium van dit seizoen af te sluiten met een hilarische avond. Dit keer staan ze met z’n tweetjes in het Werftheater, dat De Hyena’s ook eerder dit seizoen al onveilig maakten. Op 25 en 26 mei kun je bij het cabaretprogramma aanwezig zijn in het Knusse Utrechtse theater dat gelegen is aan de Oudegracht.

De stand-up comedians nemen ieder hun solo-voorstelling mee naar het theater om het publiek van een geruime portie humor te voorzien. Noodzakelijk Kwaad is de tweede solo-voorstelling van Anne Jan, waarmee hij zijn invulling geeft aan het Dubbelprogramma. Deze voorstelling zit vol energie, rockende pianonummers en alles wat Anne Jan wil zeggen. Hard, zacht, vriendelijk, kwaad en meestal verschrikkelijk leuk en gevat. Soms ook niet. Dat moet dan. En dat heeft dan vast z’n redenen. Laat je absoluut niet misleiden door het onschuldige voorkomen van de Groningse jongen, want hij deelt in zijn cabaret een paar rake klappen uit. In Noodzakelijk Kwaad haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en passeren verrassend herkenbare taferelen de revue. En vermaken zul je je; Anne Jan Toonstra heeft zichzelf niet alleen al bewezen op het Groninger Studenten Cabaret Festival, maar schreef ook eerder het Cameretten-festival op zijn naam…

De andere helft van dit dubbelprogramma wordt ingevuld door Ronald Smink, met zijn voorstelling Bonanza. Elke samenleving heeft wel zo’n goedaardige gek. Een die dagelijkse zaken totaal ontwricht, verzeild raakt in de vreemdste situaties en problemen op knullige wijze oplost. Wat je dan kunt doen is het volgende: hen opsluiten of op een podium zetten en gewoonweg luisteren naar hun verhaal, zoals op 25 en 26 mei gebeurt. In het vorige programma van Ronald waren de grappen absurd, maar toch herkenbaar. In dit nieuwe programma gaat de volumeknop net iets omhoog. Ronald is sneller, energieker, maar ook teder en gevoeliger geworden. Durf jij in de achtbaan van Ronald Smink te stappen? Na de kurkentrekker ga je vijf keer over de kop en wordt je alle kanten op geslingerd. Aan het einde van de rit staat Ronald je met een grote roze suikerspin op te wachten.

Ben jij benieuwd wat deze winnaars van het Groninger Studenten Cabaret Festival te bieden hebben in dit dubbelprogramma? Kom dan op vrijdag 25 of zaterdag 26 mei om 20:30 uur naar het Werftheater. Klik hier voor meer informatie of om te reserveren!

Aanbevolen

Tip

De Hyena’s